Rundt 300 elever fra 10. klasse i Kvinesdal og Flekkefjord og elever ved Lister videregående avdeling Flekkefjord deltok på UNG TEKNO i Flekkefjord den 9. oktober. Arrangementet viste frem hvilke utdanningsmuligheter som finnes innen teknologifag i videregående skole og ved Universitetet i Agder - og om læreplasser og jobbmuligheter i teknologibedriftene. - Vi kan ikke tenke oss en videre utvikling av Norge, uten god tilgang på ingeniører og andre med god utdannelse, sa fylkesvaraordfører, Thore Westermoen, i sin åpningstale til ungdommen.

(Foto: Kim Ronny Røynestad)

Westermoen fortsetter med å si at det er store muligheter for gode jobber i, blant annet, oljeservicebedrifter og ingeniørbedrifter, tross en del skriverier om nedtrapping og oppsigelser i slike bedrifter. – Utdanning er den beste beskyttelse mot arbeidsledighet om arbeidsmarkedet skulle være vanskelig, fremholder han videre.

Elevene fikk også høre lokale og regionale aktører innlede om de muligheter som ligger innenfor teknologifag, i tillegg til musikkinnslag og teknoshow.

Under ser du bilder fra arrangementet.

av Richardsen, Wanja, publisert 14. oktober 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer