Fotoutstillingen «BRUDD 2014 – bidrag til grunnlovsjubileet» har kommet til sitt siste stoppested i Vest-Agder. Nå står den sentralt på Torvet i Farsund. Der skal den stå til 7. desember. Vest-Agder-museet har sammen med fem andre norske museer laget den historiske utstillingen, kuratert av Rune Eraker. Prosjektet er støttet av Kulturrådet.

Den norske historien om 200 år med demokrati og nasjonalt fellesskap er også en historie om avmakt og ensomhet. I den store fortellingen om oss, om Norge og det norske, er det mange som faller utenfor. Det er noen av dem utstillingen «BRUDD – bidrag til grunnlovsjubileet 1814-2014″ handler om. Blant annet finner du fortellinger om fornorskning av den samiske kulturen, om oppdragelsesanstalter, rasebiologi, kropp, tuberkulose, papirløshet og utviklingshemming. En får også innblikk i hverdagen til ungdommer med rusavhengighet gjennom deres egne bilder.

Her kan du lese mer om BRUDD 2014.
En kortere artikkel finner du her.

 

av Gunhild Aaby og Jan Torkelsen, publisert 28. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer