Agderprosjektet
© Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Tidligere i høst ble det politisk besluttet at Vest-Agder fylkeskommune skal bidra aktivt i "Agderprosjektet - en god start for alle". Da fylkesutvalget i går behandlet fylkeskommunens budsjettforslag ble et fellesforslag fra H, Frp, KrF og V vedtatt. Det innebærer at fylkesutvalget går inn for at fylkeskommunen skal bidra med en million kroner i årene 2015, 2016 og 2017 til forskningsprosjektet. Fylkestinget fatter det endelige budsjettvedtaket 16. desember.

Agderprosjektet skal tilby femåringer i barnehage et læringsopplegg med et betydelig større fokus på læring enn det som er vanlig i norske barnehager i dag. Målsetningen med prosjektet er å sikre at barn i større grad har samme læringsgrunnlag ved skolestart, og dermed likere muligheter for å lykkes i utdanningsløpet og arbeidslivet. Prosjektet varer i fem år og er et ledd i arbeidet mot målsettingene i Regionplan Agder 2020.

Prosjektet støttet også av forskningsrådets FINNUT-program. Det innebærer at kvaliteten på forskningsprosjektet er godkjent av uavhengige internasjonale fageksperter.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer