I nesten 20 år har fylkeskommunen forvaltet et statlig tilskudd til flerkulturelle tiltak. Statsbudsjettet for 2015 varsler en reduksjon i tilskuddet og at ordningen flyttes til 20 kommuner. For Vest-Agder sin del betyr det at tilskuddet vil gå til Kristiansand, som skal bruke det til aktivitet i egen kommune.

Frivillige organisasjoner, kommuner og institusjoner i 14 kommuner i Vest-Agder mister tilgang til tilskuddet som hadde som mål og fremme integrering i lokalsamfunnet. Vest-Agder hadde ca 420 000 kroner til fordeling. De fleste søkerne har tilhold i Kristiansand, men det var også flere gode tiltak i de andre kommunene. Mange av disse tiltakene var i samarbeid på tvers av organisasjoner, kommuner og for eksempel menigheter eller innvandrerstyrte organisasjoner. Flere frivillig-sentraler var flinke til å lage prosjekter som hadde glede av tilskuddet.

Les mer her

av Inga Lauvdal, publisert 10. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer