I høst står flere kvalifiserte søkere uten læreplass i Vest-Agder. Det viser at det er behov for bedre harmoni mellom tilbud og etterspørsel. I forslaget til økonomiplan for fylkeskommunen uttrykkes det at det er ønskelig at det i planperioden gjennomføres nasjonal og/eller regional forskning/utredning på dette området, med formål å utvikle modeller og strukturer som kan bidra til forutsigbarhet og økt gjennomføring i yrkesfagene i videregående opplæring. Det antydes Vest-Agder fylkeskommune bør initiere og bidra inn i et slikt prosjekt.

Fagopplæringen får årlig tildelt statlige midler for å stimulere arbeids- og næringsliv til å ta inn flere lærlinger. I samarbeid med Yrkesopplæringsnemnda vil det bli fremmet tiltak for å skaffe flere unge søkere en læreplass, enten som lærling eller lærekandidat.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer