Studenttallet på Fagskolen i Kristiansand ble utvidet til 335 studenter høsten 2014. Fagskoleutdanning er en praktisk og yrkesrettet høyere utdanning som bygger på fullført videregående opplæring/ fagbrev eller tilsvarende. Ved Fagskolen i Kristiansand kan en velge mellom flere fordypninger innen tre ulike fagfelt: tekniske fag, maritime fag og helsefag. Søkningen til tekniske og maritime utdanninger økte også i 2014, og medførte ventelister på flere av linjene.

Det er særlig innen byggfag og tekniske deltidsstudier søkningen er mye høyere enn fagskolens tilbud. Søkningen til et nytt fagskoletilbud i psykisk helsearbeid og rusarbeid var god, og det ble startet opp en klasse med 25 studenter.

I forslag til statsbudsjettet for 2015 er beløpet til fagskoler i Vest-Agder 20,3 millioner kroner. Det innebærer en økning fra 17,4 millioner kroner i 2014. Endringen skyldes økningen i antall studenter på fagskolen. Skolens ekstra deltidsklasse, som ble vedtatt igangsatt av fylkestinget i desember 2012, finansieres dermed over statsbudsjettet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost
  av jto, 25.04.19

  Elever i videregående skoler i Vest-Agder skal tilbys skolefrokost

  Les mer
 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer