Det er i år 50 år siden Setesdalsbanen åpnet som museumsjernbane. Dette blir feiret med en spennende jubileumsbok som tar for seg de første 50 årene som museumsjernbane. Boken er skrevet og utgitt av Setesdalsbanens venner. Kun to år etter siste ordinære tog gikk på Setesdalsbanen i 1962 ble det startet kjøringer på Setesdalsbanen som museumsjernbane. Boken Norges første museumsjernbane 50 år tar for seg begivenhetene og personene som har gjort Setesdalsbanen til det den er i dag, og de som i dag jobber med å holde Setesdalsbanen i drift både som ansatte og frivillige. Dette er en spennende bok med mange flotte bilder fra tiden etter 1964.

Boken selges hos utvalgte bokhandlere, i vår suvenirbutikk på Grovane stasjon og i Setesdalsbanens Venners nettbutikk.

Spørsmål angående boken kan rettes til: Formann i Setesdalsbanens venner, Jarle Leirkjær, tlf: 488 66 340/ jarle.leirkjar@statnett.no , eller nestleder/driftsbestyrer Stian Aase Bergum tlf: 934 35 890/stian@vennesla.net

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. desember 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer