Det er i år 50 år siden Setesdalsbanen åpnet som museumsjernbane. Dette blir feiret med en spennende jubileumsbok som tar for seg de første 50 årene som museumsjernbane. Boken er skrevet og utgitt av Setesdalsbanens venner. Kun to år etter siste ordinære tog gikk på Setesdalsbanen i 1962 ble det startet kjøringer på Setesdalsbanen som museumsjernbane. Boken Norges første museumsjernbane 50 år tar for seg begivenhetene og personene som har gjort Setesdalsbanen til det den er i dag, og de som i dag jobber med å holde Setesdalsbanen i drift både som ansatte og frivillige. Dette er en spennende bok med mange flotte bilder fra tiden etter 1964.

Boken selges hos utvalgte bokhandlere, i vår suvenirbutikk på Grovane stasjon og i Setesdalsbanens Venners nettbutikk.

Spørsmål angående boken kan rettes til: Formann i Setesdalsbanens venner, Jarle Leirkjær, tlf: 488 66 340/ jarle.leirkjar@statnett.no , eller nestleder/driftsbestyrer Stian Aase Bergum tlf: 934 35 890/stian@vennesla.net

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. desember 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer