Det foreligger nå statistikk for passeringer gjennom bomstasjonen i bomstasjonene i Listerregionen i januar. Det fremgår at det totalt i de tre bomstasjonene var en økning i antall passeringer gjennom de tre bomstasjonene på 3,8 prosent i januar i forhold til samme måned i fjor. Det mest iøyenfallende utviklingstrekket er at det på bomstasjonen på E-39 på Kvinesheia var en øking på hele 8,7 prosent fra januar i fjor.

Dersom en ser på døgngjennomsnittet er trafikkmengden på de tre strekningene som omfattes av bomstasjonssystemet økt fra 6843 kjøretøyer i januar i fjor til 7107 i januar i år.

Det er ellers en tendens at trafikken øker på fylkesvei 465 mellom Farsund og Kvinesdal, mens det motsatte er tilfelle på strekningen mellom Farsund og Lyngdal. I januar var det en nedgang i trafikken på 3,3 prosent i forhold til januartallene fra samme måned i 2014.

av Torkelsen, Jan H., publisert 23. februar 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Samferdselsstatistikk 2018
  av jto, 24.05.19

  Rushtidsavgiften reduserer biltrafikken i Kristiansand

  Les mer
 • Tømmerstabel
  av jto, 23.05.19

  Agderfylkene får flere millioner til bedre forhold for tømmertransport

  Les mer
 • Akt Logo
  av jto, 22.05.19

  Svært positiv utvikling for Agder kollektivtrafikk AS

  Les mer