Vest-Agder fylkeskommune har mottatt forliksklage fra AF NCC-Repstad Anlegg ANS vedrørende tvist om sluttoppgjør knyttet til fylkesvei 456 "Nye Vågsbygdveien".


 -Formelt er det fylkeskommunen ved meg som fylkesordfører som er klaget inn, men Statens vegvesen, er koblet tett på saken.  
Det som vil skje videre er at Forliksrådet vil be oss om et tilsvar på klagen fra utbyggerne. Mye av uenigheten går på uenighet rund forståelsen av kontrakten. Dette er ikke en sak som egner seg for Forliksrådet, så saken vil trolig ende i retten, og det blir tidligst til høsten, opplyser fylkesordfører Terje Damman.
 

-Det er beklagelig at enn kommer i uenighet om oppgjøret for byggeprosjektet, men prosjektet er stort og komplisert og det er mange forhold som er inne i bildet. Likevel er det nettopp for å håndtere uenighet at vi har rettssystemet, forklarer Damman.

Så langt er det ukjent hva dette vil få av konsekvenser, både med hensyn til fremdrift i saken og evt følger for andre prosjekt.


av Macdonald, Cheryl, publisert 24. februar 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer