Nå foreligger statistikk fra Lister bompengeselskap for årets to første måneder. Det fremgår at det har vært en betydelig økning i antall kjøretøyer gjennom bomstasjonen på Kvinesheia på E-39. I forhold til januar og februar i fjor passerte det hele 7,7 prosent flere kjøretøyer gjennom bommen i løpet av de samme to månedene i år. Det innebærer en økning på rundt 17 400 kjøretøyer.

Når en ser de strekningene hvor det er bomstasjoner i Listerregionen samlet er døgngjennomsnittlig trafikkmengde økt med vel 300 bompasseringer totalt. Størst økning har det vært på E-39. Ellers er det tydelig at flere foretrekker å benytte seg av fylkesvei 465 mellom Farsund og Kvinesdal fremfor fylkesvei 43 mellom Farsund og Lyngdal. På fylkesvei 465 har det vært en økning på 5,0 prosent i årets to første måneder, mens det på fylkesvei 43 er registrert en trafikkreduksjon på 1,1 prosent.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. mars 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer