Regjeringen foreslår å opprette en midlertidig ordning på 20 millioner kroner til bruk av biogass i kollektivtrafikk, som erstatning for at veibruksavgift for naturgass ikke innføres fra 1. juli som tidligere vedtatt. Denne ordningen må bare være en start, slik at det raskt kan komme på plass forutsigbare og langsiktige rammebetingelser for bruk av biogass i bussflåter, fastslår KS i et notat om revidert nasjonalbudsjett 2015 og kommuneproposisjonen 2016.

Det vises til at flere planer om omfattende bruk av biogass i fylkeskommunale bussflåter er ikke blitt igangsatt av rent økonomiske årsaker. Kjøp og bruk av biogassbusser er fortsatt dyrere enn dieselbaserte alternativer. KS påpeker samtidig at det finnes store ressurser i biologisk avfall som nå ikke blir utnyttet på grunn av manglende avsetning for biogass. Analyser fra Miljødirektoratet viser for øvrig at biogassressursene kan utnyttes mest.

 

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. mai 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer
 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer