Gjennomføringsgraden i videregående opplæring for ungdom bosatt i Vest-Agder øker. Etter en fremgang på to prosent fra 2007-kullet til 2008-kullet, fortsetter fremgangen med ytterligere 0,6 prosent til 74,1 prosent. I praksis betyr dette at 90 flere ungdommer årlig består videregående opplæring sammenliknet med to år tilbake. Dette utgjør en stor forskjell for hver enkelt av de 90 elevene. Gjennomføring i videregående opplæring er andel elever som har fullført og bestått fem år etter at de startet videregående opplæring.

Elevene i Vest-Agder kommer inn i videregående opplæring med grunnskolepoeng under landsgjennomsnittet. Gjennomføringsgraden i Vest-Agder er i landstoppen. Økt gjennomføringsgrad gjenspeiler seg både på studieforberedende og yrkesfaglige utdanningsprogram. På yrkesfag har Vest-Agder høyest gjennomføringsgrad i landet. Det er grunn til å si at skolene og lærebedriftene i fylket gir et betydelig opplæringsbidrag.

Vest-Agder fylkeskommune arbeider for at alle elever og lærlinger som er i stand til det, skal gjennomføre videregående opplæring med dokumentasjon som anerkjennes for videre studier og arbeidsliv. For Vest-Agder fylkeskommune er det overordnete målet at 77 pst av ungdommene skal bestå videregående opplæring.

                                      

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. september 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost
  av jto, 25.04.19

  Elever i videregående skoler i Vest-Agder skal tilbys skolefrokost

  Les mer
 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer