Under halvparten av oss husker refleksen. 15. oktober er den nasjonale Refleksdagen. Den er ett av mange tiltak for å øke refleksbruken og redusere antallet fotgjengerulykker. Uten refleks blir du ikke sett før bilen er 25-30 meter unna deg. Med refleks kan du bli sett på hele 400 meters hold. Tar du sjansen?

Refleks sparer liv

På mørke høstveger har bilisten bare to sekunder på å få øye på deg om du ikke bruker refleks, og det i en fart på kun 50 km/t. Med refleks ser bilisten deg ti sekunder tidligere. Refleks sparer liv. Få ting er så enkelt og så effektivt som refleks, når det gjelder å redusere andelen fotgjengerulykker.

Fjorårets tellinger fra Trygg Trafikk, viser at mange glemmer refleksen. I tettbygd strøk bruker kun 29 prosent refleks. Målet for 2018 er 40 prosent. På landeveien er det 46 prosent som bruker refleks. Målet er 60 prosent innen 2018.

REFLEKSDAGEN 2015

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. oktober 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Samferdselsstatistikk 2018
  av jto, 24.05.19

  Rushtidsavgiften reduserer biltrafikken i Kristiansand

  Les mer
 • Tømmerstabel
  av jto, 23.05.19

  Agderfylkene får flere millioner til bedre forhold for tømmertransport

  Les mer
 • Akt Logo
  av jto, 22.05.19

  Svært positiv utvikling for Agder kollektivtrafikk AS

  Les mer