Vest-Agder fylkeskommune sender nå søknad til Kunnskapsdepartementet om opprettelse av et landsdekkende tilbud for skiidretter/skiskyting ved Sirdal videregående skole fra skoleåret 2016/2017. Det besluttet et enstemmig hovedutvalg for kultur og utdanning i dag. Det vurderes slik at dersom skolen på Tonstad i Sirdal får et landsdekkende tilbud, vil skolen kunne konkurrere på mer like vilkår med private aktører og landslinjer i andre landsdeler. Dette vil gi større tilgang på mulige søkere. Fylkeskommunens utdanningsavdeling vurderer det slik at dette også vil gi høyere søkertall og fulle klasser i fremtiden.

I 2009 åpnet departementet for utvidelse av antall landslinjer. Da søkte Sirdal videregående skole, sammen med skoler i Meråker og Nordreisa om opprettelse av landslinjetilbud i skiskyting. Med begrunnelse om at tilbudet skulle etableres ved skoler som allerede hadde landslinjer ble tilbudet ikke opprettet i Sirdal, men ved de to andre skolene.

Norges skiskytterforbund har pekt på Sirdal videregående skole som en prioritert offentlig videregående skole for sine skiskyttere.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. oktober 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer