-Regjeringens målsetting om færre kommuner har en fremdriftsplan som sammenfaller med den fireårsperioden vi nå er i gang med. Foreløpig er ikke kommunereformen endt med noen konkrete resultater for vårt fylkes del. Så inntil videre må vi innta rollen som observatører. Først når reformarbeidet begynner å berøre fylkeskommunale samfunnsoppgaver og regionalpolitiske ansvarsområder vil vi aktivt måtte bli involvert. Det har jeg også oppfattet at en har lagt opp til fra statlig hold, sa fylkesordfører Terje Damman i sin årstale til fylkestinget nylig.

Han viste til at hittil har det vært lansert et stort antall mulige nye kommunedannelser både innad i Vest-Agder og også på tvers av fylkesgrensen mot Aust-Agder. -Dersom den pågående prosessen ender med en annen kommuneinndeling enn dagens vil dette selvsagt også få betydning for fylkeskommunen både politisk, administrativt og driftsmessig. Om det blir etablert nye større kommuner som involverer kommuner på tvers av fylkesgrenser vil dette medføre ytterligere behov for prosesser, avklaringer og løsninger. Dette vil involvere mange parter og ikke minst oss fylkespolitikere, sa han til sine fylkespolitikerkolleger.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. desember 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer
 • Erklær Klimakrise Nå
  av jto, 13.06.19

  Innbyggerforslag - Erklær klimakrise nå - Vest-Agder

  Les mer