-Regjeringens målsetting om færre kommuner har en fremdriftsplan som sammenfaller med den fireårsperioden vi nå er i gang med. Foreløpig er ikke kommunereformen endt med noen konkrete resultater for vårt fylkes del. Så inntil videre må vi innta rollen som observatører. Først når reformarbeidet begynner å berøre fylkeskommunale samfunnsoppgaver og regionalpolitiske ansvarsområder vil vi aktivt måtte bli involvert. Det har jeg også oppfattet at en har lagt opp til fra statlig hold, sa fylkesordfører Terje Damman i sin årstale til fylkestinget nylig.

Han viste til at hittil har det vært lansert et stort antall mulige nye kommunedannelser både innad i Vest-Agder og også på tvers av fylkesgrensen mot Aust-Agder. -Dersom den pågående prosessen ender med en annen kommuneinndeling enn dagens vil dette selvsagt også få betydning for fylkeskommunen både politisk, administrativt og driftsmessig. Om det blir etablert nye større kommuner som involverer kommuner på tvers av fylkesgrenser vil dette medføre ytterligere behov for prosesser, avklaringer og løsninger. Dette vil involvere mange parter og ikke minst oss fylkespolitikere, sa han til sine fylkespolitikerkolleger.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. desember 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Janne -Karin -Nesheim
  av jto, 16.04.19

  Fylkestingsrepresentant Janne Karin Nesheim fra Arbeiderpartiet har søkt om fritak

  Les mer
 • Harald -Fauskanger -Andersen
  av jto, 09.04.19

  Interpellasjon om Jernbaneforums Sørs fremtidige prioritereringer

  Les mer
 • Klimasterik Logo
  av jto, 08.04.19

  Interpellasjon om klimastreik og fravær

  Les mer