-I sommer mottok vi en oppfordring fra kommunal- og regionalministeren om igjen å få i gang dialog om en mulig ny regioninndeling. Jeg legger til grunn at fylkestinget i denne samlingen gir sin tilslutning til at vi går inn i reelle forhandlinger med nabofylket vårt for igjen å utrede grunnlaget for en sammenslåing. Etter mitt skjønn er tiden nå kommet for ett Agder siden vi allerede har et så utstrakt samarbeid som vi har på svært mange områder, sa fylkesordfører Terje Damman da han holdt sin årstale for fylkestinget i Vest-Agder i dag.

Fylkesordføreren viste til at to ganger etter årtusenskiftet har fylkestinget i Vest-Agder med solid flertall uttrykt seg positivt til en sammenslåing med Aust-Agder.

-Den absolutt største samarbeidspartneren vår er Aust-Agder fylkeskommune. I fellesskap har vi utarbeidet flere sentrale landsdelsplaner, hvorav den mest omfattende er Regionplan Agder 2020. Vi har i fellesskap tatt initiativ for å få realisert mange gode og målrettede initiativ og satsinger som har skapt utvikling og vekst. Vi samarbeider godt og konstruktivt over fylkesgrensen, både politisk, administrativt, faglig og økonomisk, sa Terje Damman.

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. desember 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer