-En utfordring de siste årene er mangel på læreplass. Dette er en alvorlig trussel for ungdommens mulighet for å fullføre utdanningen sin. Skal vi lykkes med bedre gjennomføringstall må både offentlig og private sektor ta inn flere lærlinger. Ikke minst må statlig sektor skjerpe seg, utfordret fylkesordfører Terje Damman i sin årstale tidligere denne uken.

Damman pekte også på at presisering av tre lærlinger per 1000 innbyggere, som inngår i de samarbeidsavtalene som er inngått mellom fylkeskommunen og Vest-Agders femten kommuner, må følges opp. 

-Fylkeskommunen jobber aktivt for å øke antall læreplasser. Fra høsten 2015 har alle yrkesfaglige skoler fått på plass formidlingskoordinatorer. Disse skal i samarbeid med opplæringskontorene bidra til flere får læreplass og at flere får en tidlig læreplass, sa fylkesordføreren..

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. desember 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer
 • Erklær Klimakrise Nå
  av jto, 13.06.19

  Innbyggerforslag - Erklær klimakrise nå - Vest-Agder

  Les mer