Fylkesutvalget ble i dag orientert om skader som uværet Synne påførte fylkeskommunens veianlegg i Vest-Agder i helgen. Det er ikke registrert skader på mennesker. De største materielle skadene omfatter Feda bro i Kvinesdal og Klungland bro mellom Flekkefjord og Sirdal. Begge disse broene kollapset. Avdelingsdirektør i Statens Vegvesen i Vest-Agder opplyste at et grovt estimat for å rive, anlegge midlertidige broløsninger og bygge nye broer totalt kan komme til å koste fylkeskommunen rundt 50 millioner kroner.

Mjåland opplyste at arbeidet med å rive de to broene nå starter opp. Broen i Flekkefjord vil ventelig bli erstattet av en midlertidig bro senere denne uken, mens det vil være på plass en midlertidig gangbro på Feda i løpet av neste uke. Når det gjelder planlegging og prosjektering av nye broer har Vest-Agder fylkeskommune og vegvesenet igangsatt dette arbeidet.

Alle de øvrige fylkeskommunale broene vil fortløpende bli sjekket. Det er imidlertid hittil ikke registrert  noen alvorlige skader.

Samferdselsjef Vidar Ose opplyste i møtet at det var positivt å registrere at beredskapsplaner og varslingsrutiner som er etablert fungerte meget bra mens uværet pågikk.

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. desember 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer