Fylkestinget besluttet tirsdag enstemmig at fylkeskommunen skal gjennomføre ombygging og nybygg på Byremo videregående skole innenfor en ramme på 30,4 millioner kroner. Skolen har mellom 110 til 130. Den ligger i Audnedal kommune. Det er lagt opp til å få installert solceller på bygget dersom det er mulig innenfor prosjektets ramme.

I prosjektet legges det vekt på få til gode, felles arealer slik at elever fra de ulike utdanningsprogrammene kan møtes. Kantina vil bli tog utvidet. Personalrommet legges i forlengelsen av kantina. Inngangspartiet blir lyst og åpent. Elektro- og TIP (Teknisk-industriell produksjon) blir samlet og får nye klasserom. I dette bygget blir det også personalrom for lærerne som arbeider på disse utdanningsprogrammene. Det er noen mindre ombygginger på resten av skolen. Biblioteket beholdes lik det er i dag.

Plan- og byggekomiteen anbefaler passivhus-standard, ny varmesentral med utskifting av gammel oljefyr med tilhørende tank. Det bygges ny energi-sentral med ny el-kjele og varmepumpe. Dette blir en energi-sentral for hele skolen. Det gir skolen som helhet en miljøgevinst. Energi- og miljøtiltak er beregnet til 3.3 millioner kroner ekslusive solcelleanlegg.

Byggets produksjon av fornybar energi kan forsterkes ved å montere et solcelleanlegg på taket. Ved å installere et anlegg til 1,5 millioner kroner vil bygget produsere fornybar energi tilsvarende skolens årlige klimagassutslipp.

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. desember 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Vitensenteret Sørlandet
  av jto, 07.06.17

  Vil styrke satsingen på realfag

  Les mer
 • Open Education Award For Excellence
  av jto, 02.06.17

  Stor internasjonal pris til Nasjonal digital læringsarena

  Les mer
 • Kvadraturen Skolesenter Fra Tollbodgaten
  av jto, 01.06.17

  Fagskolen i Kristiansand flytter til midlertidige leielokaler på Kjøita

  Les mer