Utstillingen «Ikke bare greit? Om å være fattig på Sørlandet» gjenåpner i Andorsenhagen utenfor Mandal museum fredag 3. mars klokked 13.00. Prosjektleder Kathrin Pabst forteller om fattigdomsprosjektet og om intervjuene av informantene. Judith Seland Nilsen forteller om en fattig familie fra Vigmostad sent på 1800-tallet. Og Sakine Rahimi forteller om barnearbeid i Afghanistan. Besøk utstillingen, der du får høre 14 mennesker forteller om fattigdom i dag.

Fattigdom er fortsatt et høyst samfunnsrelevant tema, som berører mer enn 10 % av befolkningen her i regionen. Fram til 1. mai 2017 vises utstillingen i museets brakkerigg foran Andorsengården, Mandal museum. Åpningstider 10:00 – 20:00. Gratis inngang.

Vest-Agder-museet har i over ett år jobbet med det svært tabubelagt temaet; fattigdom. Er du berørt av fattigdom, prøver du å skjule det, ofte til og med for dine nærmeste. Å være fattig er skambelagt, nesten som et tegn på at du ikke har klart deg i vårt samfunn, der «alle» fremstår som vellykkede. Fattigdom er «ikke bare greit,» som sørlendingene gjerne sier om det meste. Resultatene av arbeidet, presenteres i form av en brakkebasert vandreutstilling og en ny publikasjon.

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. februar 2017 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer