Åseralsheimen ligger solrikt og fint til i åssiden like ovenfor Kyrkjebygd. Bebyggelsen er fordelt på tre plan som tar opp nivåforskjellene på tomten. Det er bevisst spilt på lange horisontale vindusrekker og horisontale betongfelt i fasaden.

De viktigste fellesrommene er plassert mot syd med direkte utgang til en solrik utsiktsterrasse. Beboerrommene ligger som fløyer ut fra denne sentrale servicekjernen. Hovedinngangen henvender seg mot et lite tun som åpner seg mot atkomstveien langs byggets vestside. Lengst mot nord ligger serviceleilighetene i en etasje med direkte atkomst fra et indre gårdsrom. Foran inngangene er her plassert små boder som bidrar til å danne lune og skjermede inngangsparter til hver av leilighetene. 

Det er i ettertid bygget til en del serviceleiligheter mot nord.

Åseralsheimen fremstår som et meget gjennomført og tidstypisk anlegg.
.............
Sannes og Steens arkitektfirma tegnet en rekke offentlige og private bygg, særlig i Kristiansandsområdet. Dette omfatter bl.a. Kristiansand tinghus (1976), Haanesbygget og Kristiansand Handelsstandsforenings bygg ved Børsparken. 


Forfatter: DCA

Foto: DCA

av DCA, publisert 6. mai 2013 | Skriv ut siden

Arkitekturguide20709 113

Arkitekturguide20709 113

Arkitekturguide20709 113
Arkitekturguide20709 117

Arkitekturguide20709 117

Arkitekturguide20709 117
Arkitekturguide20709 136

Arkitekturguide20709 136

Arkitekturguide20709 136
Arkitekturguide20709 094

Arkitekturguide20709 094

Arkitekturguide20709 094
Arkitekturguide20709 098

Arkitekturguide20709 098

Arkitekturguide20709 098
Arkitekturguide20709 099

Arkitekturguide20709 099

Arkitekturguide20709 099
Arkitekturguide20709 100

Arkitekturguide20709 100

Arkitekturguide20709 100
Arkitekturguide20709 112

Arkitekturguide20709 112

Arkitekturguide20709 112

Type bygg: Bo- og omsorgssenter 

Adresse:
Kyrkjebygd

Arkitekt: Sannes og Steens arkitektfirma, Kristiansand

Byggherre: Åseral kommune

Konstruksjon: Plasstøpt betong

Fasadematerale: Betong

Oppført: 19