Ved Dorgefoss løper elven Sira i et trangt og dramatisk juv. Dorgefoss har alltid vært et klassisk stoppested for turister langs veien fra Tonstad og nordover mot Øvre Sirdal.

I 1999-2000 ble rasteplassen og utsiktspunktet mot fossen rustet opp og det ble oppført et toalettanlegg med en integrert overdekket rasteplass - kombinert med turistinformasjon for Sirdal.

I tilknytning til servicebygget er anlagt en rasteplass i det fri med bord og benker. Fra rasteplassen fører en gangsti ned til juvet. Stien følger her kanten av juvet og står i forbindelse med en gangpassasje som leder under den gamle buebroen til fylkesveien. Stien er sikret ved hjelp av et nytt rekkverk i svartmalt stål.

Anlegget fremstår som meget gjennomført med høy estetisk og materialmessig standard.


Forfatter: DCA

Foto: DCA

Publisert: Juni 2010

av DCA, publisert 6. mai 2013 | Skriv ut siden

Arkitekturguide 311

Arkitekturguide 311

Arkitekturguide 311
Arkitekturguide 312

Arkitekturguide 312

Arkitekturguide 312
Arkitekturguide 283

Arkitekturguide 283

Arkitekturguide 283
Arkitekturguide 284

Arkitekturguide 284

Arkitekturguide 284
Arkitekturguide 288

Arkitekturguide 288

Arkitekturguide 288
Arkitekturguide 297

Arkitekturguide 297

Arkitekturguide 297
Arkitekturguide 298

Arkitekturguide 298

Arkitekturguide 298
Arkitekturguide 302

Arkitekturguide 302

Arkitekturguide 302
Arkitekturguide 310

Arkitekturguide 310

Arkitekturguide 310

Type bygg: Veiserviceanlegg og utsiktspunkt
 
Adresse: Dorgefoss (FV 468, tidligere RV 468)

Arkitekt: Statens Vegvesen Vest-Agder v/sivilarkitekt Ragnar Evensen og landskapsarkitekt Øystein Aalen

Byggherre: Statens Vegvesen Vest-Agder

Materialer: Naturstein og tre. Stål rekkverk

Oppført: 1999-2000