Alle med ungdomsrett til videregående opplæring i Vest-Agder har fått plass i første inntak. Totalt har 6360 ungdom med ungdomsrett søkt om skoleplass. Av disse har 90,2 prosent fått førstevalget sitt til utdanningsprogram og skole.
Svarfrist er 19. juli.

Utdanningsavdelingen i Vest-Agder har gjennomført første inntak til videregående skole. Søkere har fått beskjed på SMS og e-post om at inntaket er gjennomført.

Hva betyr ungdomsretten
Ungdom har rett til tre år videregående opplæring og har rett til å komme inn på ett av tre utdanningsprogram de søker første året til Vg1. Til Vg2 og Vg3 har de rett på noe som bygger videre på utdanningen de allerede har tatt. 
Søkerne er rett på et tilbud innen et utdanningsprogram, men ikke til å komme inn på skolen de har søkt. 

- Det er gledelig at alle søkere har fått et tilbud, og at så mange også får det skoletilbudet de har alle mest lyst på, sier rådgiver for inntak og gjennomføring, Karen Helene Halvorsen.

Yrkesfag populært i år
- I år var det populært å søke yrkesfag som Helse og oppvekst og Teknikk og industriell produksjon første året, og det var færre som søkte studiespesialisering, sier Karen. - Også idrettsfag er populært, legger hun til. Ellers har det nye tilbudet for Anleggsteknikk ved Byremo videregående skole vært svært populært. Her er det lange ventelister, men det forventes av flere får tilbud etter at noen vil takke ja til skoleplass på samme tilbud ved Sam Eyde videregående skole i Arendal. 
Nytt fra i år er tilbudet "Blått Naturbruk" med fokus på det maritime ved Flekkefjord videregående skole. Her starter det opp en ny klasse til høsten. 

Svarfrist og andregangs inntak 
Svarfrist etter førstegangsinntaket er 19. juli 2019. Det er viktig at alle søkere svarer på tilbudet for å sikre seg plassen. 
Andregangsinntaket kjøres i begynnelsen av august. 

Har du spørsmål?
På våre nettsider finner du svar på de vanligste spørsmålene om inntak.  

Inntakskontoret kan kontaktes på telefon: 380 25 200 (mandag - fredag kl. 10.00 – 14.00) eller e-post: utdanning@vaf.no

 

 

 

 

 

av Richardsen, Wanja, publisert 2. juli 2019 | Skriv ut siden