Hovedutvalg for kultur og utdanning besluttet i sist møte at Vest-Agder fylkeskommune bevilger to millioner kroner til Vest-Agder-museet IKS i investeringstilskudd til nytt publikumsmottak ved Kristiansand Kanonmuseum. Bevilgningen forutsetter tilsvarende bevilgning fra Kristiansand kommune. Midlene er allerede avsatt i fylkeskommunens budsjett og økonomiplan.

Det planlagte publikumsmottaket er del av en større utvikling på Kristiansand kanonmuseum. Første trinn var reetableringen av ammunisjonsjernbanen, som ble ferdigstilt i 2016. I 2018 ble skiltingen av bunkeranleggene på området fullført. I 2020 åpner ny utstilling finansiert av Vest-Agder-museet. Nå er målet å ha nytt publikumsbygg klart til 2021. Etter dette er det planer for å tilrettelegge kasemattbunkeren for utstillinger, konserter, arrangementer mm., etter modell av "Batterie Todt" i Frankrike, samt åpne opp en av de to siste kanonbunkerne for "lommelyktsafari".

 Det nye publikumsmottaket er kostnadsberegnet til 8,4 millioner kroner pluss eventuelle uforutsette kostnader knyttet til vann og avløp. For Kanonmuseet og Vest-Agdermuseet er realiseringen av nytt publikumsmottak viktig, ikke minst nå som vann og avløp er underkjent og må utbedres.

Et nytt publikumsmottak ved Kristiansand kanonmuseum er i tråd med målet i Regionplan Agder 2020 om opplevelser på historisk grunn som både utvikler reiselivstilbudet og styrker bo- og oppvekstsvilkårene i landsdelen. 

av Torkelsen, Jan H., publisert 28. oktober 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer