Operasjon Dagsverk er en solidaritetsaksjon der ungdom støtter ungdom. Denne årlige solidaritetsaksjonen er blitt arrangert i over 40 år, og har hjulpet unge i store deler av verden til et bedre liv gjennom ulike utdanningsprosjekter. At alle barn og unge får utdanning, er et av de viktigste virkemidlene for sosial utjevning og bedre levekår.Norske elever har valgt Atlas-alliansen som samarbeidspartner for OD-aksjonen 2009. Årets aksjon går til utdanning til ungdom med nedsatt funksjonsevne i Malawi, Mosambik, Sør-Afrika og Uganda.

- Når du er funksjonshemmet ser folk på deg som en tom bøtte. En ubrukelig ting. De forventer at

Dickson fra Malawi
Dickson fra Malawi
du tigger, sier Dickson fra Malawi som mistet foten i en bilulykke.

Hvis ingen rundt deg tror at du kan lære, er det til slutt vanskelig å tro på det selv. Ni av ti funksjonshemmede i det sørlige Afrika får aldri gå på skole. Skolene vil ikke ha dem. De tror ikke det er noe poeng å utdanne funksjonshemmede, eller de synes det blir for vanskelig. Det er også ofte stor skam knyttet til det å ha svekket syn, hørsel eller bevegelse eller å ha en utviklingshemning. Derfor velger mange foreldre å holde barna sine hjemme hele livet.

Uten skole får disse ungdommene aldri muligheten til å forsørge seg selv eller til å bidra i samfunnet. Dette vil unge funksjonshemmede i sørlige Afrika gjøre noe med! OD vil kunne hjelpe funksjonshemmet ungdom i Malawi, Uganda, Mosambik og Sør-Afrika til å få: skolegang, selvtillit, møteplasser og jobb

Flere av de fylkeskommunale videregående skolene deltar i årets operasjon. På påmeldingslisten finner en: Eilert Sundt videregående skole i Farsund, Kristiansand katedralskole Gimle, Kvadraturen skolesenter i Kristiansand, Lista videregående skole i Farsund, Mandal videregående skole, Sirdal videregående skole, Søgne videregående skole, Tangen videregående skole i Kristiansand, Vennesla videregående skole og Vågsbygd videregående skole i Kristiansand.
Operasjon Dagsverk motiv fra Afrika

av Torkelsen, Jan H., publisert 23. oktober 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer