Regjeringen foreslår i statsbudsjettforslaget å bevilge 190 millioner kroner i økt tilskudd til lærebedrifter gjennom rammeoverføringene til fylkeskommunene i 2010. Det er en videreføring fra tiltakspakken som ble lagt frem i januar i år. Det blir åpnet for at tillegget kan bli brukt til å stimulere bransjer eller bedrifter med konjunkturproblemer til å videreføre eksisterende lærekontrakter og til å stimulere nye bedrifter til å ta inn lærlinger. NHO betegner regjeringens forslag som heldig for lærlingsatsingen. -En økt satsing på lærlinger ville trygge læreplasser i vanskelig situasjon for flere konkurranseutsatte næringer, sier Liv Ragnhild Teig, avdelingsdirektør for arbeidsliv i NHO.

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. oktober 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer