Fredag 28. mai ble det varslet opptrapping av streiken ved flere videregående skoler i Vest-Agder, det forteller utdanningssjef i Vest-Agder, Arly Hauge. Det betyr at opptrapping av streiken vil gjelde fra onsdag 2. juni.Opptrappingen rammer følgende skoler i Vest-Agder: Kristiansand katedralskole Gimle, Tangen videregående skole , Kvadraturen skolesenter, SMI skolen og en ytterlig utvidelse ved Vågsbygd videregående skole.

Totalt er det 375 ansatte berørt av opptrappingen. Det er ca 3/4 av de ansatte ved disse skolene Det er 3800 elever og privatister ved skolene. Vi arbeider med å se om samtlige elever vil bli berørt av streiken og vil komme tilbake med en oversikt tidlig i neste uke, sier Hauge. Informasjon vedrørende elever ved den enkelte skole vil bli lagt ut på skolene hjemmeside så fort den er klar.

Vi er ytterlig bekymret for konesekvensen ved en opptrapping av streiken. Dette kan føre til permitering av elever, avlysning av eksamen og manglende stanpunktkarakterer for avgangselever. Spesielt er vi opptatt av konsekvensene for privatister som ved avlysning av eksamen ikke har standpunktkarakterer å falle tilbake på, avslutter Arly Hauge.

av Macdonald, Cheryl, publisert 31. mai 2010 | Skriv ut siden