Sammen med Flekkefjord videregående skole og Flekkefjord ungdomsskole ønsker Flekkefjord og Omegns Industriforening ønsker å etablere et teknisk senter på Uenes. -Vi søker kommunen om å få benytte arealet som ligger nord for ungdomsskolen. Bygningene vil bestå av to kontorbrakkerigger — hver på syv enheter pluss en stålcontainer tilpasset mekanisk og varmt arbeid. Det totale arealet blir på 300 kvadratmeter, skriver Alf Magne Ubostad i Flekkefjord og Omegns Industriforening i en henvendelse til kommunen, melder avisen Agder.

Senteret skal være et tilbud til ungdom som ønsker å sette seg inn i tekniske fag utenom ordinær skoletid. De skal kunne eksperimentere innenfor fagfelt som blant annet elektronikk, robotteknologi, sveising, modellbygging, dampteknikk, enøk-tiltak, fornybar energi, design og reklame, videoproduksjon, data.

-Flekkefjord videregående skole har behov for lokaler til voksenopplæring på dagtid, og her vil de kunne få dekket noe av sitt behov. Det vil også være mulighet for videokonferanser, opplyser Ubostad til Agder.

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. mai 2010 | Skriv ut siden