Fylkesutvalget var tirsdag på befaring i Tingpark-området som er under utbygging i Hægebostad. Ordfører John Fidjeland og primus motor for parkprosjektet Erling Stokkeland orienterte og viste rundt i nybygget og uteanlegget. Stokkeland uttrykte stor glede over at arbeidene går fremover. -Vi håper at vi, når fylkestinget i juni har tatt endelig stilling til et investeringstilskudd på tre millioner kroner, vil ha midler til å få anlegget ferdig. Hægebostad kommune har vedtatt å bevilge et tilsvarende tilskudd. Vi vil stå på og i juni 2011 vil Tingparken være klar til åpning, sa Stokkeland.

Prosjekteringen og utbyggingen av parken har pågått siden fylkeskommunen og Hægebostad

Tingparkens primus motor Erling Stokkeland
Tingparkens primus motor Erling Stokkeland
kommune i 2003 gikk sammen om å kjøpe Tingvatn militærleir fra Forsvaret. Fylkeskommunen har opp gjennom årene bevilget betydelige beløp til det initiativtakerne mener vil bli den største attraksjonen i indre Agder. -Vi legger opp til minst 30 000 besøkende i året, sier en optimistisk primus motor som viser til at det utenfor besøkssenteret som bygges opp er anlagt en parkeringsplass som er den største i Hægebostad. –Den er en klar bekreftelse på optimismen, fastslo Stokkeland

Totalprisen er kalkulert til 19,6 millioner kroner. Det vil dekke kostnader til et besøkssenter med blant annet multimediarom, utstillingslokaler, butikk og kafe og innegjerding og opprusting av fornminnefeltet.
Tingparken - Fylkesutvalget befarer Dommarringen

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. mai 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer