Til sammen 1.2 millioner kroner ble delt ut til seks etablerere i Vest-Agder. Hver kandidat fikk 200 000 kroner etter å ha fått søknaden sinn godkjent.. Det er mange kreative personer i Vest-Agder med gode idéer til egen virksomhet, og gjennom ArtStart får de økte muligheter til å satse på eget prosjekt. Vil du vite hvem de 6 mottakerne er så klikk videre....

­­­

De seks mottakerne er:

Ane Tollerød Fosse (barnebokillustratør fra Kristiansand),

Jan Rune Blom (Animatør/filmskaper fra Flekkefjord)

Stine Blinchfeldt og Marte Blyseth Pedersen (Film/Tv-produksjon)

Linne Helene Røsstad (Design – Søgne/Paris)

Louis Holbrook (Management- og bookingagentur, Kristiansand)

Mira Svartnes Thorsen (Musikkselskap, m forlag, booking, merchandise m.m, Kristiansand)

Prisvinnerne-Artstipend-2010
Prisvinnerne-Artstipend-2010

Det er mange i Vest-Agder som har interessante prosjekter innen musikk, film, design, kultur eller naturopplevelser. Til sammen 28 søknader ble sendt inn i f.m. årets ArtStart. Det er tredje gangen denne type stipend, ”ArtStart” blir delt ut i Vest-Agder. ArtStart er et spleiselag mellom Vest-Agder fylkeskommune og Innovasjon Norge. Målet er å oppmuntre til nyetableringer og innovasjon innen kultur- og opplevelsesnæringene.

Fjordårets-prisvinner-Veronica-B-Vallenes-og-rådgiver-Atle-Tjelflaat
Fjordårets prisvinner Veronica B. Vallenes og rådgiver Atle Tjelflaat
Tilstedet på utdelingen var også den etter hvert svært så kjente motedesigner Veronica B. Vallenes, som mottok ArtStart stipend på tilsvarende utdeling i fjor. Hun fortalte om hvilken betydning ArtStart har hatt for henne og hennes virksomhet. – Det var først etter Artstart og ikke minst god rådgivning fra EVA-senteret og bedriftsrådgiver Atle Tjelflaat, at karrieren min tok av, fortalte hun. I dag er klærne hennes til sags i 10 butikker fordelt på 5 land og hun har hatt masse medieomtale verden over. Alt i løpet av det siste året.

Det er unikt i at Vest-Agder fylkeskommune ved kulturavdelingen og Innovasjon Norge (avd. Agder) går sammen og deler ut denne type stipend. – Det viser at vi tar kulturbasert bæring på alvor gjennom denne måte å ”highlighte” gode prosjekt på. Da er det ekstra moro å høre om et tidligere eksempel som har lykkes så mye som Veronica B. Vallenes, sa Erling Hellum, administrerende direktør i Innovasjon Norge Agder.

Gjennom ArtStart kanaliseres stipendmidler til faglig godt forankrede forretningsidéer med kommersielt potensial innen kultur- og opplevelsesnæringene. Det legges opp til at stipendmottakerne gjennom ArtStart også skal få økte muligheter til å gjennomføre sine prosjekter med suksess.

ArtStart er et forsøk på å gjøre noe nytt i forhold til målgruppa, med å gi et kompetanse-tilbud i form av kurs og rådgiving langt utover det som er vanlig. Gjennom EVA, vil stipendmottakerne få oppfølging og hjelp til for eksempel prosjektgjennomføring, markedsanalyse, markedsføring, kundekontakt, budsjettering, utvikling av forretningsplan og så videre.

Dette er blitt en svært hyggelig juletradisjon mente administrerende direktør i Innovasjon Norge Agder, Erling Hellum, og fylkeskultursjef, Anne Tone Hageland delte ut stipendene da stipendene blir delt ut.

av Macdonald, Cheryl, publisert 10. desember 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer