Det blir julemarked på Nordberg Fort lørdag 4. og søndag 5. desember, lover fortets bestyrer Inge Eikeland. Begge dagene er markedet åpent fra klokken 1200 til 16.00. Det loves at det skal bli god gammeldags julestemning med grøt, julekaker og gløgg. I tillegg vil de som møter opp få oppleve det spesielle "pinnetreet" som var vanlig i hjem på Lista for mer enn hundre år siden. For barna vil det være formingsaktiviteter. Det blir kulturelt innslag og selvsagt masse flotte håndlagde julegaver fra lokale tilbydere.

Nordberg Fort ligger på Lista i Farsund kommune. Kystfortet ble bygget under 2. verdenskrig som
Veggmalerier i kantinen på Nordberg fort
Veggmalerier i kantinen på Nordberg fort
en del av det tyske invasjonsforsvaret i Norge. Etter krigen har området vært disponert av det norske Forsvaret. Bygningsmassen er i stor grad uberørt siden 1945 og er i dag fredet.
Vest Agder Fylkeskommune overtok Nordberg Fort i 2002, og står nå for drift og utvikling. Det pågår et kontinuerlig arbeid med oppgradering og vedlikehold av bygningene og området. Fortet er populært som utfarts- og friluftslivsområde, med en fantastisk utsikt over havet og gangavstand til det kjente Penne-feltet (helleristningsfelt). I år åpnet et flott nytt museums- og formidlingsbygg på fortet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. november 2010 | Skriv ut siden