-Sesongen 2010 er nå avsluttet, og igjen er det satt ny publikumsrekord på Vest-Agder-museet Lista. Mer enn 15 000 gjester har i løpet av året benyttet seg av museets tilbud, enten som vanlig besøkende, skoleelever eller deltatt på et av de mange arrangementene våre, sier leder av museet på Lista Inge Eikeland Han opplyser at publikumstallene på Lista har økt jevnt de siste årene. I fra 2007 til 2008 økte besøkstallene på Vest-Agder-museet Lista med nesten 46 % til vel 6700 besøkende. Med nybygget på Nordberg og flere store arrangementer i 2009 steg besøkstallet til 11 884. For 2010 blir tallet som går inn i protokollen ikke mindre enn 15 263.

-Økningen skyldes i stor grad at Vest-Agder fylkeskommune har gått inn med ekstra bemanning og driftsmidler -samt garantert for gratis inngang på Nordberg Fort, sier Eikeland.
Utstillingen
Utstillingen Hellemyr - Hellig myr"
Etter at den nye bronsealdereutstillingen "Hellemyr -Hellig myr" åpnet i mars, har nybygget på Nordberg vært åpent hver helg frem til begynnelsen av desember. I sommer var museet åpent hver dag fra klokken 1|1.00 til 18.00, noe som selvsagt har bidratt sterkt til økningen.
-Listeskøyta Kystkultursenter har hatt en markant oppgang siden i fjor. Her fikk vi en ny attraksjon mot slutten av sommersesongen, da det såkalte "Uggerby -vraket" fikk sin plassering her, opplyser Eikeland

Antall cruisegjester har også økt betraketelig fra tidligere år.En egen Kaperutstilling på Husan i Farsund by under Kaperdagene i juli var godt besøkt, og viser at nærhet til publikum gir økte besøkstall.
Fortsatt er Naturlosturene populære. Fra 25 til 150 har deltatt hver gang. Arrangementet på

Nattsafari på Penne
Nattsafari på Penne
Hervoll mølle i oktober ble avlyst på grunn av store flomskader etter et vannvittig regnvær.

-Det mest spaktakulære og ekstraordinære arrangementet var nok da vi søndag 25. juli i samarbeid med Fylkeskonservatoren og Kon-Tiki museet var med å dra en thailandsk stokkebåt (Kabang) over det gamle båttrekket på Listeid. Nærmere 300 mennesker fikk med seg dette spesielle synet, sier avdelingslederen.
,Selv uten egen museumsformidler opprettholder vi et tilbud til skoleelever. Tilbudet er i hovedsak knyttet til Den kulturelle skolesekken, både regionalt og lokalt. Her er det absolutt et vekstpotensiale fermover, tror Inge Eikeland.


av Torkelsen, Jan H., publisert 23. desember 2010 | Skriv ut siden