Årets Utvekslingsstipend for kunstnere er tildelt Tone Kjønniksen (billedkunstner) Kristiansand. Det deles ut ett utvekslingsstipend på 50 000 kroner. Stipendet ble delt ut under den tradisjonsrike fylkestingsmiddagen før jul. Det var leder for hovedutvalget for kultur og utdanning , Olav Haavorstad som stod for utdelingen.

Tone Kjønniksen mottar diplom fra fylkesordfører Thore Westermoen
Tone Kjønniksen mottar diplom fra fylkesordfører Thore Westermoen

Juryens begrunnelse for tildelingen:

Tone Kjønniksen (f. 1966) er glass- og billedkunstner. Hun er mest kjent for sine glassmalerier, men arbeider også med grafikk og maleri. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Bergen og Oslo, og Edinburgh College of Art, mastergrad i glass/arkitektonisk glass. Glassmaleriene er i store formater. Salem i Bergen mottok for eksempel et bestillingsverk på 5 kvm sommeren 2010.
Kjønniksen ønsker utvekslingsstipend for å kunne utvikle sine ferdigheter i glasskunstutsmykkinger i store kirkerom. Hun søker kompetanseheving ved studieopphold i Finland hos glasskunstneren Anneki Rosberg og i Østerrike hos Rudolf Gritsch.

av Macdonald, Cheryl, publisert 20. desember 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer