Elevrådsleder ved Byremo videregående skole, Anna Celina Foss Stray, holdt en strålende tale i anledning kronprinsparets besøk i Audnedal kommune den 18.september. Hun vurderte aldri å si nei da Audnedal-ordfører Tønnes Seland spurte om hun ville holde tale for kronprinsparet. – Jeg fikk to uker på å forberede meg, og de to ukene brukte jeg godt, forteller hun til Lindesnes Avis.

I talen la hun vekt på utdannelse og viktigheten av å ha gode skoler i eget lokalmiljø. – Skolegang nær hjemmet mitt har gitt meg tid og mulighet til å knytte meg til hjemstedet. Kanskje kommer jeg en dag og etter en lang utdannelse til å slå meg ned her med egen familie, for hvis jeg noen gang får unger, så vil jeg at de skal ha samme oppvekst som jeg har hatt her.

De rundt 120 på Byremo videregående skole tilbyr mange forskjellige linjer og påbyggingsmuligheter. Ny av året er linjen Studiespesialisering, hvor Anna Celina er elev. Der har de blant annet ansvaret for drift av Bygdekinoen, som en ungdomsbedrift, en gang i måneden.

Anna Celina kan takke gode lærere og godt sosialt miljø for at skolen hennes har et av de laveste antall "dropouts" i Agder. – Vi blir sett på Byremo videregående skole!

Til Lindesnes avis forteller hun at det var gøy å tale for de kongelige, og tar gjerne en slik utfordring igjen.

 

 

av Wanja Richardsen og Ingunn Østby, publisert 19. september 2013 | Skriv ut siden