Mange har i løpet av året hatt mange gode opplevelser i naturen rundt i Agder-fylkene. Gjennom flere år har Naturlos-tilbudene opparbeidet seg stadig større popularitet og oppslutning. Turene dreier seg gjerne om tema hvor det er med en turguide som sprer sin kunnskap og erfaring ut til deltakerne. Som oftest er deltakelsen gratis, men det kan forekomme egenandeler. PÅ søndag er det to spennende turer på programmet i Vest-Agder.

Sopptur til Strai

Tur i området rundt lysløypa, der det blir jakt på de sene matsoppene i Straiområdet i Krtistiansand. Turen går i variert skogsterreng. Deltakerne møter opp på P-plassen ved Tollfårbakken (barnehagen) klokken12.00. Naturloser på turen er: Marianne Baatz Johansen og soppkontrollør Nina Tomstad. Arrangør er Vest-Agder sopp- og nyttevekstforening ”Blomkålsoppen”. For ytterligere opplysninger kontakt telefon: 92 04 54 60

Langs gjengrodde stier på Vest-Lista

Fra Elle går turen under Lista vindmøllepark gjennom et flott kulturlandskap forbi fraflyttede gårder, fornminner og ender ved bygdeborgen Salslottet. Turlengden er på rundt fire kilometer på vei, sti og i ulendt terreng. Møtestedet er  Elle klokken 13.00. Naturloser på turen er fylkeskonservator Frans Arne Stylegar og Ernst Mathiassen Arrangører av turen er Vest-Agder-museet Lista, Fylkeskonservator i Vest- Agder og Utvalgt kulturlandskap Vest-Lista. Mer informasjon kan fås på telefon 41 62 50 10

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. september 2013 | Skriv ut siden