Fylkeseldrerådet i Vest-Agder har besluttet at Lindesnes Trekkspillklubb skal motta Vest-Agder fylkeskommunes fylkeseldrerådspris. Det er første gang en slik pris deles ut i Vest-Agder. Formålet med prisen er å fremheve de som gjør en ekstraordinær innsats for eldre.. Prisen gis til enkeltpersoner, institusjoner eller organisasjoner. Prisen er på 10.000 kroner. Prisutdelingen vil skje på eldredagen 1. oktober i Kongens senter i Kristiansand klokken 11.00. Fylkesordfører Terje Damman vil forestå overrekkelsen av fylkeseldrerådsprisen.

Lindesnes trekkspillklubb ble foreslått som priskandidat av Lindesnes fellesråd for eldre og funksjonshemmede med støtte fra Risdal Touring. I sin begrunnelse for kandidaturet skriver fellesrådet blant annet at trekkspillklubben spiller musikk og opptrer både på både små og store scener og arrangementer og at klubben når ut til mange. Dette gjelder lokalt så vel som nasjonalt og internasjonalt. Det passer godt å gi en fylkespris til en organisasjon som bidrar så bredt og vidt til å gi gode opplevelser og en mer aktiv og glad hverdag for veldig mange eldre.

Risdal Touring skriver at de som reisearrangør har hatt et tett samarbeid med trekkspillklubben. De betegner klubbens musikkstil som folkelig og at det særlig legges vekt på å hente frem gamle melodier som er kjente og kjære for dagens eldre. Trekkspillklubben benytter en hver anledning til å fremme en musikkstil og melodier som appellerer til den voksne og eldre del av den norske Lindesnes Trekkspillklubb På Operataketbefolkning.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. september 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer