På søndag arrangeres det to Naturlos-turer i vestfylket. Flekkeford og Oplands Turistforening inviterer til Lona-Fundal-Grøtteland, mens Flekkeford Historielag tilbyr tur til Fosseland.

Turen Lona-Fundal-Grøtteland starter ved gården Lona. Møtestedet for deltakere er på Rutebilstasjonen i Flekkefjord klokken10.00. Turen regnes å vare i rundt fem timer. Naturlos er Stein Ove Lohna.

Den første kilometeren byr på tung stigning opp Loneskaret. Nede ved bilveien passeres et steinbrudd. Vel oppe på toppen av Loneskaret fortsetter turen i lettere terreng. Under veis passeres flere småvann på vei inn til den nedlagte gården Rudlend. Deretter passeres  Gilevannet og Gileknuten. Fra Gilevannet er det ikke langt ned til Grøtteland.

Se mer på:  www.flekkefjord.turistforeningen.no

Turen til Fosseland starter fra gården Fosseland. Her blir det orientering om tidligere tiders drift og dagens hundesenter. På turen videre besøkes en heller hvor det bodde folk under 2. verdenskrig. Her får deltakerne høre om flystyrt i området under 2. verdenskrig.

Turlengden er på cirka sju kilometer på vei og sti. Møtested er avkjørsel til Fosseland ved E39 klokken 12.00. Naturlos er Gustav Larsen

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. september 2013 | Skriv ut siden