Lån e-bøker på bibliotek24.no

I dag begynner bibliotekene i Agder en stor, felles oppmerksomhetskampanje om sitt e-boktilbud.

Befolkningen i Agder-fylkene har hatt tilgang til å låne e-bøker i bibliotekene siden november i fjor, men tilbudet er fortsatt ukjent for mange.

"Det er ikke noe mål for oss at alle skal gå over til å lese e-bøker", sier Gunn Brenden Larsen, konstituert fylkesbiblioteksjef i Vest-Agder. "Vi er imidlertid opptatt av at alle som kan ha glede eller nytte av tilbudet, skal kjenne til at det finnes, og vite hvor de kan få hjelp til å komme i gang."

 

"Bibliotekenes innhold og tjenester skal gjøres kjent."

E-boktilbudet i Agder-bibliotekene har kommet i stand i samarbeid mellom Vest-Agder fylkesbibliotek, Aust-Agder bibliotek og kulturformidling, samtlige folkebibliotek og skolebibliotekene i videregående skoler i hele regionen.

E-bøker i bibliotek er relativt nytt i Norge, og Agder-bibliotekene var tidlig ute med å kunne gi et slikt tilbud. I den forbindelse, og i sammenheng med at den reviderte bibliotekloven legger vekt på at bibliotekenes tjenester skal gjøres kjent, har Aust-Agder bibliotek og kulturformidling fått nasjonale midler til å utvikle et kampanjeopplegg som skal kunne brukes av bibliotek over hele landet.

Sammen med Innoventi har vi utformet en oppmerksomhetskampanje som vil bli brukt av 50 bibliotek i hele regionen i de nærmeste ukene.

 

av kas, publisert 8. september 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer