Bibliotekfolk i Agder-fylkene brenner for e-bokutlån. Engasjementet er sterkt nok til at bibliotekansatte fra hele regionen stiller opp på dugnad for å bemanne en døgnåpen kampanjetelefon, og på den måten synliggjøre denne nye tjenesten.

Fra og med i dag og ti dager framover kan du ringe vår døgnåpne telefon på 95 44 70 60. I andre enden finner du en bibliotekansatt som gjerne vil hjelpe deg med å låne en e-bok.

Det er vårt mål at hele befolkningen i Agder skal vite at de kan låne e-bøker på biblioteket. Og at de som ønsker det skal få kvalifisert hjelp til å låne sin første e-bok.

Agder-bibliotekene låner ut e-bøker via www.bibliotek24.no. Tilbudet omfatter ca 2300 lisenser fordelt på 700 titler for ungdom, barn og voksne. Går du tom for lesestoff en søvnløs natt er hjelpen kun et tastetrykk unna.

Nå i september har bibliotekene i Agder en oppmerksomhetskampanje for å gjøre e-boktilbudet kjent. Du trenger ikke å være en teknisk trollmann for å ha glede av e-bøker, og for at eventuelle tekniske utfordringer ikke skal hindre noen i å prøve tilbudet, stiller bibliotekarer fra hele distriktet frivillig opp som veiledere døgnet rundt. Fra fredag 12. september til og med 21. september kan du ringe telefonnummer 95 44 70 60 og få snakke med en bibliotekar på direkten.

Kampanjebibliotekar med nattevakt 

Bibliotekrådgiver i Aust-Agder, Kristin Havstad, er klar for å hjelpe lånere døgnet rundt. Telefonen vil være betjent i tidsrommet 12. september til 21. september.
Foto: AAbk

"Det er en glede å kunne tilby e-bøker til alle Agders innbyggere, og vi håper mange vil bli kjent med den nye tjenesten. Det er utrolig gøy at så mange av våre bibliotekarer er så ivrige at de til og med stiller opp nattestid på dugnad for å veilede våre mange lånere", sier Randi Nilsen, fylkesbiblioteksjef i Aust-Agder.

Hvis du foretrekker å finne ut av dette på egenhånd, anbefaler vi http://komigang.bibliotek24.no/

Du vil også daglig finne nye lesetips på http://blogg.bibliotek24.no/

av kas, publisert 12. september 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer