-Vi ønsker å gjøre politikken mer tilgjengelig for innbyggerne, og det er et viktig ledd i dagens demokrati at nye digitale kommunikasjonsmåter tas i bruk, sier kommunikasjonsrådgiver i Vest-Agder fylkeskommune Jan Torkelsen. Denne uken vil det for første gang være mulig å se fylkestingets møte på fylkeskommunens hjemmeside tirsdag 26. april kl.13:00 og onsdag 27. april kl.09:00. For å se sendingen klikk på "Web-TV"-knappen under. Selve møtet vil bli holdt på Hotel Norge i Kristiansand.

web-tv-knapp.jpg

 

Torkelsen mener det er viktig at politikken befinner seg på de arenaer der folk henter informasjon og kommuniserer i dag. Web-TV er et viktig skritt for måten fylkeskommunen skal være til stede i den digitale hverdagen.

-Streaming og sende live fra politiske møter i fylkeskommunen er noe vi vil satse på fremover. Det er et ledd i moderniseringen av dialogen mellom det offentlige og innbyggere, forteller han.

Dette vil også gjøre det enklere for mediene som dekker samfunnspolitiske saker ved at de kan følge møtene direkte i sine egne lokaler. Opptak fra sendingene vil i etterkant legges ut på fylkeskommunens hjemmesider og bli redigert slik at man kan spille av enkeltsaker fra sakslister.

Videooverføring av fylkeskommunale aktiviteter har vært diskutert i noen år, og i fjor bestemte fylkestinget at deres møter skal sendes på nett fra 2016. Ansatte fra IT, kommunikasjon og politisk sekretariat i fylkeskommunen har det siste året jobbet med å få på plass løsningen.

Spent fylkesordfører

Fylkesordfører Terje Damman ser frem til at fylkestingets møter blir tilgjengelig på nett. Han er spent på hvor mange som vil klikke seg inn og håper overføringen vil føre til engasjement i befolkningen.

-Dette er nytt for oss, men andre fylkeskommuner og steder gjør det allerede. Det blir spennende for oss som fylkestingspolitikere å gå enda et skritt inn i den digitale hverdagen, sier han.

Damman påpeker at spørretime fra Ungdommens fylkesting er en del av møtet på tirsdag kl.13:00. Han oppfordrer derfor spesielt til at folk får med seg det og ser hvordan ungdommen i fylket engasjerer seg.

 

Du finner saksliste for fylkestingsmøtet ved å klikke her.

 

av kiar1, publisert 25. april 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer