2015 var et aktivt år for Den kulturelle skolesekken i Vest-Agder. 61 ulike produksjoner har vært på turnè i grunnskolen, og 88 640 elever har deltatt på til sammen 1 579 arrangementer. I videregående skole har det vært 29 produksjoner, med i alt 248 arrangementer og 10 041 deltakende elever.

Den kulturelle skolesekken fortsatte i fjor det gode samarbeidet med Kilden teater- og konserthus. Den kritikerroste teaterforestillingen Gutta i trehuset har til skal tilbys alle elever fra første til sjuende trinn i fylket. Alle elevene på ungdomstrinnet har vært på besøk på Kilden, der de har sett forestillingen En folkefiende. 769 elever fra videregående skole benyttet seg også av dette tilbudet.

Eksempler på andre tilbud i 2015 er forfatterturnèen til Terje Torkildsen, der elever fikk samtale om litteratur og lesing. Besøket handlet mest om den historiske romanen Arrfjes, der hovedpersonen i boka kommer fra Vigeland i Vest-Agder. Terje Torkildsen er den eneste forfatteren som har vunnet Uprisen to ganger. Uprisen er ungdommens egen kåring av årets beste ungdomsbok.

Bilder er mer enn bare pynt er et samarbeid mellom Mimeta, FN-sambandet sør og Vest-Agder fylkeskommune. Gjennom bilder og video blir elevene bedre kjent med barn i krigsherjede land. Hva skjer med barn i krig og på flukt, og hvordan forteller bildene sine historier?

Frigjøringsjubileet ble blant annet markert ved at de videregående skolene fikk tilbud om å se filmen Krig på hjemmebane. I filmen følger vi en ungdom som tar oss med til fem ulike steder i fylket hvor det skjedde dramatiske hendelser under 2. verdenskrig.

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. mai 2016 | Skriv ut siden